ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2022-2023

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “Το κανόνι και η παπαρούνα”

Παραμονή της επετείου της 17 Νοέμβρη, ημερα αφιεωμένη στους ήρωες του Πολυτεχνείου, τα παιδιά παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση “Το κανόνι και η παπαρούνα”. Σκοπός του προγράμματος ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά τις έννοιες του Πολέμου και της Ειρήνης και να συνειδητοποιήσουν τις διαφορές μεταξύ των εννοιών.

Ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που επεξεργάζεται τις έννοιες του Πολέμου και της Ειρήνης, αναδεικνύοντας την Ειρήνη ως ένα από τα ύψιστα ανθρώπινα αγαθά.
“Ο Παύλος και η Μαρία επισκέπτονται το Πολεμικό Μουσείο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης τους κάτι περίεργο συμβαίνει! Συναγερμός! Συναγερμός! Έξαλλος ο φύλακας του Μουσείου φωνάζει τρέχοντας. Αλήθεια ποιον κυνηγά; Μια μικρή παπαρούνα δραπετεύει από τη μαυρίλα ενός πολεμικού πίνακα και για να γλυτώσει κρύβεται στην κάννη του Κανονιού! Έξαλλο το Κανόνι με τη μικρή ξεδιάντροπη παπαρούνα που στρογγυλοκάθισε στην περήφανη κάννη του και τολμά να του μιλάει για την Ειρήνη. Ακούς να μιλάει για Ειρήνη! Στη μάχη προστίθενται το Σπαθί του 21, το Ντουφέκι του ’40 και μια Βίδα, χειροβομβίδα!! Θα μπορέσει λέτε η μικρή παπαρούνα με τη βοήθεια των Σπουδαίων βοηθών να πείσει τα όπλα ν’ αφήσουν τον Πόλεμο και να αγκαλιάσουν την Ειρήνη;”

πηγή: https://www.kaleidoscopio.gr/kanoni-paparouna/

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΓΚΟΤΣΗ

Σήμερα 21 Οκτωβρίου 2022, επίσκεφθηκε το σχολείο το “θέατρο μαριονέτας Γκότση” με τη διαδραστική παράσταση “Μύθοι του Αισώπου”. Μια μεταφερόμενη σκήνη ήρθε να γεμίσει την τάξη μας. Κούκλες με κλωστές που περπατάνε, μιλάνε, χορεύουν, τραγουδάνε μας αφηγήθηκαν τους μύθους του Αισώπου. Στη συνέχεια, γνωρίσαμε τις μαριονέτες από κοντά, τις αγγίξαμε και μάθαμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τις κουνήσουμε, με τη βοήθεια των σχοινιών.

“Περάσαμε υπέροχα!”

%d bloggers like this: